037 442 777 Pon- Sub : 07.30 - 15.30 h

Filteri i ulja

Filteri i ulja

Ortex Uro Group doo na stanju u svom magacinu ima široku paletu filtera renomiranih svetskih proizvođača.
Iz našeg programa za filtraciju možemo da vam ponudimo sledeće stavke:

 • Filter vazduha motora
 • Filter vazduha kabine
 • Filter ulja motora
 • Filter hidraulike
 • Filter goriva
 • Separator goriva

Pored filtera u potpunosti pokrivamo program ulja i maziva za sve građevinske mašine. Kako smo upoznati sa potrebama naših kupaca u ponudi imamo sva ulja proverenih svetskih proizvođača.

Tipovi ulja koje možemo da vam ponudimo jesu:

 • Motorno ulje: 15W40, 15W30
 • Hidraulično ulje: HP 32, HP 46
 • Transmisiono-menjačko ulje
 • ATF ulje
 • Kočiono ulje

ZANIMLJIVOSTI:
Ulje je esencijalni fluid za svaku radnu mašinu koje obezbedjuje neophodno podmazivanje i smanjenje trenja izmedju radnih delova. Kako postoje razne vrste ulja prilikom odabira treba se pridržavati preporuke proizvođača kao i preporučene viskoznosti ulja za određene geografske i uslove vožnje. Ulje radne mašine ima sledeće uloge:
▪ Podmazivanje (hlađenje i zaštita od habanja)
▪ Zaptivanje
▪ Preuzimanje i emitovanje toplote
▪ Čišćenje površina od nečistoća
▪ Zaštita od korozije

Šta treba da znate u motornim uljima Motorno ulje karakterišu dve najbitnije osobine a to su:
1. Vrsta motornog ulja (sintetičko, polusintetičko i mineralno).
2. Viskozitet motornog ulja.

Tipovi motornog ulja:
Mineralno motorno ulje: dobija se procesom prerade nafte. Obično se koristi na starijim modelima pošto su gušća od sintetičkih i polusintetičkih ulja. Potrebna je češća promena u odnosu na druga ulja.
Sintetičko motorno ulje: dobija se mešanjem nekoliko hemijski modifikovanih sintetičkih komponenti. Sadrže veoma malo nečistoća te su namenjena motorima visokih performansi. Intervali promene ulja su duži.
Polusintetičko motorno ulje: dobija se mešavinom mineralnog i sintetičkog ulja. Pružaju dobar odnos cene i kvaliteta

Šta treba da znate o hidrauličnim uljima
Hidraulično ulje ima za zadatak da u hidrauličnom sistemu prenese energiju o hidraulične pumpe (mesto transformacije mehaničke u hidrauličnu energiju) do hidrauličnog motora (mesta transformacije hidraulične u mehaničku energiju). Za nesmetan rad hidrauličnog sistema bitan uticaj ima pravilan odabir hidrauličnog ulja.
Kako na odabir hidrauličnog ulja utiču više stvari kao što je potrebna viskoznost ulja, zahtev u odnosu na temperaturu okruženja, zahtev pumpe u odnosu na viskoznost ulja i slično naš tim je tu za vas kako bi vam dao sve neophodne preporuke i savete.

Šta treba da znate o transmisionim-menjačkim uljima
Kao složen podsklop radne mašine, transmisija podrazumeva veliki broj kontakata između metalnih površina. Uloga menjačkog (transmisionog) ulja jeste da obezbedi adekvatno podmazivanje i zaštitu tih metalnih površina kao i celom sklopu menjača.
Nepravilno podmazivanje transmisije dovodi do korozije i oštećenja delova transmisije. Izbor menjačkog-transmisionog ulja se vrši prema tipovima zupčanika kao i vrsti opterećenja.

Za više informacija pozovite nas na telefone 037 442 777 i 065 442 777 0 ili pošaljite zahtev na email adresu info@urogroup.rs

Kontakt

037 442 777 Parunovačka 2b, 37201 Kruševac info@urogroup.rs

  Scroll